2011. március 4., péntek

könyvajánlás és pár gondolat :)

SzépJóEstét!


A mai estén egy kicsi könyvajánlást szeretnék tenni. Első sorban egy olyan könyvről, amely rengeteget segített és még most is segít nekem képregény alkotás szempontjából. Ez a könyv rendkívül ösztönzően tud hatni mindazokra, akik csak egy kicsit is húznak efelé a kellemes műfaj felé, ami már nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sok ideje terjeszti területét a rajzolás világában.
Ez a könyv nem más mint Scott McCloud - A képregény mestersége c. könyv, melyben a képregényalkotás különböző alap szabályaitól, az eszközhasználaton keresztül minden külön megtalálható, KÉPREGÉNYBE öntve :).

..hogy csak egy rövid példát hozzak:

Elkezd nekem papolni, több oldalon/képkockán keresztül, hogy ilyen meg olyan eszközhasználat elengedhetetlen, ha minőségi képregényt szeretnénk alkotni, vegyük például a különböző eszközök együttes használatát, ahogy azt a nagyon csinálták és csinálják akár még napjainkban is. Ilyenek például az ecset, amellyel változó vonalvastagságot érhetünk el, ez mellé ott a rajztoll (vágott hegyű toll) amellyel kidolgozhatjuk a részleteket, majd a csőtoll, amellyel szövegbuborékokat és még részletesebb helyeket kidolgozhatunk.
..kezdem sz*rul érezni magamat ezeket olvasván...de még nincs vége.
Lerajzolja a saját dölthető rajzasztalát :D, állítható izzófényes lámpáját, rögzített T-vonalzót amit fel-e lehet tologatni az asztal rövidebb oldalán...stb. (több száz dollár) ...MAJD..idézem:

,, ...egy eredeti rajzokkal teli oldal magával ragadó szépségű műtárgy, maradandó érték lehet. semmihez sem fogható érzés, ahogy a megfelelő toll vagy ecset siklik a frissen vágott művészkartonon..."(nézi közelről a tollat), (elgondolkozik), (kizoomol nagyobb totálba), majd jön a pofánvágás :D "... ami engem illet, legalább tíz éve nem használtam."
-Scott McCloud - A képregény mestersége, 196.old, 4-8.képkocka-

Majd közli, hogy a könyvet is photoshoppal, illustratorral csinálta :D és elkezdi boncolgatni a számítógépes rajzolást és előnyeit/hátrányait. Azt hittem eldobom az agyam. : )



Más.

A minimalista képregényemmel kicsit tökölök még, mert jól akarom megcsinálni a képkockák beállításait, és bevallom őszintén nem bánom, hogy sokáig tart mert elvagyok vele a fél napon kersztül : D. Elárulom "kiscicás" lesz : P

Holnap nagy UpDate !  : ) kárpótolva a kimaradt napokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése